Loading...

Ecler cu ciocolată și frișcă

Să vedem cum putem face niște ecleruri mai bune decât cele de la cofetărie.  Or să iasă cu siguranță mai bune că doar le facem cu mânuțel...

ecler cu glazură de ciocolatăSă vedem cum putem face niște ecleruri mai bune decât cele de la cofetărie.
 Or să iasă cu siguranță mai bune că doar le facem cu mânuțele noastre. Și nu e nici cine știe ce greutate. Glazuratul și umplutul consumă ceva timp dar, după părerea mea, merită. În special dacă în casă sunt copii. Eu prefer să le fac personal alor mei decăt să le dau cumpărate. In plus dacă sunt acasă participă și ei la realizarea bunătăților, mănâncă mai cu poftă și se mai și laudă la prieteni că au făcut prăjituri. 
Sa vedem cum vom face

ingrediente:

o porție de  aluat pentru ecler (dacă nu aveți rețeta dați un clic)
2 pachete budincă cu cacao (sau de care doriți)
2 pachete frișcă
2 ciocolate mari sau 150 g ciocolată menaj sau doar zahăr pudră
lapte suficient pt budincă și frișcă

trecem la treabă:

ecler cu glazură de ciocolatăConsider că ați făcut deja gogoșelele eclerurilor. Dacă nu le aveți făcute vă aștept până sunt gata iar dacă a-ți pierdut rețeta puteți trage cu ochiul la rețeta mea de aluat pt ecler.
Gata? S-au răcit deja? 
ecler cu glazură de ciocolatăAtunci, înainte de toate trebuie să topim ciocolata (pe bain marie bineînțeles). Apoi luăm fiecare gogoașă de ecler și, fără să o tăiem, o întingem cu partea de sus în ciocolata topită și le punem de-o parte să se întărească ciocolata. Nu trebuie mâzgălite prea mult, doar până la jumătate. 
ecler cu glazură de ciocolatăDupă ce ciocolata s-a întărit facem budinca și tăiem capacele eclerelor.
Capacele le tăiem pe orizontal și, dacă putem, lăsăm o latură netăiată definitiv. Trebuie să se deschidă ca o carte, dar unele vor fi mai uscate și probabil că se vor tăia de tot. 
Eu la budinca pt ecleruri folosesc un pic mai puțin lapte decât scrie pe ambalaj. Dacă scrie 750 ml, eu pun 500, în loc de 500 folosesc vre-o 300.
ecler cu glazură de ciocolatăDeci pregătim budinca și fără a o răci de tot, să se răcească doar cât să nu ne frigă la degețele, începem să umplem baza eclerurilor cu lingurița sau cu pompița pt cremă.
Trebuie să avem grijă de căpăcelele eclerurilor să nu le încurcăm. Cum umplem unul îi punem capacul. 
Sfatul meu este ca în această fază su așezați fiecare ecler pe câte o hârtie de prăjituri căci de la budincă se vor înmuia și îngreuna.
ecler cu glazură de ciocolatăDacă nu aveți la îndemână din acelea dantelate, puteți folosi caserole de cupcake, îndreptate cu fierul de călcat (ca și mine de altfel)
Când budinca s-a răcit putem face și frișca conform instrucțiunilor. Frișcă nu trebuie pusă prea multă. Doar atât cât să țină capacul eclerului întredeschis. 

Și cam atâta am avut de scris. La masă puteți pune alături și lingurițe pt musafirii mai simandicoși. Insă noi preferăm să le consumăm prin mușcare. Sunt, cu siguranță, mult mai gustoase mușcate. :)

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts