Loading...

Sos de avocado cu lămâie și usturoi ( guacamole )

Primul avocado pe care l-am cumpărat cu mulți ani în urmă, neștiind cum se mănâncă, l-am aruncat. Abia apoi, când am aflat ca trebuia asezon...

guacamolePrimul avocado pe care l-am cumpărat cu mulți ani în urmă, neștiind cum se mănâncă, l-am aruncat. Abia apoi, când am aflat ca trebuia asezonat cu lămâie și alte alea, a început să se înfiripeze un început de pasiune între noi doi care cu timpul s-a dezvoltat cu fiecare fruct consumat. Acum de câte ori am ocazia cumpăr și îl pregătesc în fel și chip.
Mie cel mai mult îmi place simplu, doar cu sare și lămâie, dar, ca să mănânce și copiii, îl pregătesc mai mult sub formă de sosuri pe care le mănâncă și ei cu plăcere.

ingrediente:

1 avocado bine copt
2 linguri iaurt
1 lămâie stoarsă
4-5 căței usturoi
1 linguriță mentă uscată
2 linguri maioneză
1 lingură ulei de măsline
1/2 linguriță sare

ce facem:

guacamoleÎn primul rând tăiem avocado în jumătate și-i scoatem miezul cu o lingură. (Înainte de a arunca cojile la gunoi ne putem unge pe față și pe dosul mâinilor cu partea lor interioară. Se știe că avocado este un puternic antioxidant și ne menține tenul frumos.) 
guacamoleAdăugăm usturoiul bine pisat, sarea și zeama de lămâie și cu o furculiță sau blender de mână pasăm bine miezul de avocado. Cu blenderul se obține un sos mai fin, cu furculița mai rămân ici colo bucățele de miez nepasate.
guakamoleDupă ce am terminat de pasat mai trebuie doar să amestecăm iaurtul, maioneza, uleiul de măsline și menta uscată și să amestecăm bine. În loc de mentă uscată putem folosi cimbru sau busuioc uscat. 
Sosul poate fi consumat ca antreu, în diferite salate, paste făinoase, ca dip sos pentru legume fierte sau cartofi prăjiți sau chiar și lângă fripturi sau pește.

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts