Loading...

Tocăniță de carne în oala sub presiune

În special pentru persoanele cu serviciu, care atunci când vin acasă trebuie să mai și gătească mâncare, am făcut fotografii la tocănița pe ...

În special pentru persoanele cu serviciu, care atunci când vin acasă trebuie să mai și gătească mâncare, am făcut fotografii la tocănița pe care o fac în oala sub presiune. 

ce folosim:

1\2 kg carne de vită sau porc
2-3 cepe uscate
2-3 ardei verzi
2-3 roșii 
1-2 linguri ulei
1 foaie de dafin
1/2 linguriță sare

cum facem:

În oala sub presiune încingem uleiul și călim carnea tăiată bucățele până se albește pe toate părțile. Adăugăm ceapa, ardeii și roșiile toate curățate, spălate și tăiate bucăți mai mărișoare. Presărăm sare după gust, o jumătate de pahar cu apă și aruncăm înăuntru foaia de dafin. Acoperim oala cu capacul din dotare și ne punem pe așteptat. Când încep să iasă primii aburi prin supapă, lăsăm clăpița în jos închizând-o, dăm focul mic și până va fi gata avem 45-50 de minute pauză. Nu uităm ca din când în când să clătinăm energic oala ca să împiedicăm mâncarea să se prindă.

Timpul liber putem să-l folosim constructiv pregătind garnitura și salata cu care vom servi tocănița.
Eu am servit cu un pilaf de orez cu mac și s-au potrivit de minune.

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts