Loading...

Pilaf de bulgur cu roșii

Bulgurul nu este un aliment foarte cunoscut la noi dar, prin calitățile sale nutritive mult superioare orezului, a început să se impună cu r...

Bulgurul nu este un aliment foarte cunoscut la noi dar, prin calitățile sale nutritive mult superioare orezului, a început să se impună cu repeziciune printre alimentele căutate. 
Pilaful de bulgur este o garnitură sățioasă care poate complecta cu succes orice fel de mâncare cu sos, carne sau chiar pește.

ce ne trebuie:

2 pahare bulgur mare
4 pahare apă sau supă (de pasăre sau vită)
1 ceapă uscată
1-2 pumni roșii uscate (sau 2 roșii proaspete sau 1 lingură bulion)
1 morcov
2-3 linguri ulei
1/2 linguriță sare

cum facem:

Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt, roșiile uscate se taie și ele sau dacă sunt foarte subțiri se pot fărâma strângându-le în pumn. 
Curățăm și morcovul și-l dăm pe răzătoare pe partea mai mare, apoi punem ceapa și morcovul să se călească în cele 2-3 linguri de ulei cu 1/2 linguriță sare până când ceapa începe să strălucească. 
Adăugăm și roșiile uscate sau proaspete tăiate cubulețe sau o lingură de bulion, mai amestecăm puțin și stingem cu toată apa sau supa. 
Când lichidul începe să fiarbă, punem și bulgurul (trecut în prealabil printr-un jet de apă și scurs în strecurătoare) și acoperim cratița cu capacul. 
Dăm focul mic și lăsăm să fiarbă fără să mai amestecăm. Doar din când în când controlăm dacă mai are lichid și când acesta a dispărut de tot oprim focul și mai lăsăm bulgurul 5-6 minute să se odihnească. 
În fotografie eu l-am folosit drept garnitură la ficat de vită prăjit, împodobit cu mult pătrunjel. 

Trimiteți un comentariu

Comentarii sau întrebări. Doar cine nu trimite, nu primește răspuns.

emo-but-icon

Pagina de pornire item

Translate

Top 5

Sumar

Random Posts